علت نتیجه ضعیف امتحان چیست؟

نتیجه آزمونم خوب نیست! چیکار کنم؟

مسئله اساسی در مطالعه توجه به دو نکته است یکی کیفیت مطالعه و دیگری کمیت مطالعه.

نتیجه آزمونم خوب نیست، چه کنم؟ خیلی تلاش می کنم و درس می خوانم ولی نتیجه ای نمی گیرم چرا؟

اگر شما دانش آموزی هستید که علی رغم مطالعه بسیار نتیجه نمی گیرید یا نتیجه مطلوبی نمی گیرید ممکن است این فکر به سراغتان بیاید که شما بهره هوشی پایینی دارید. اما این فکر را از خود دور کنید زیرا این تفکر واقعیت ندارد.

طبق آخرین بررسی های بعمل آمده در زمینه IQ افراد و میزان پیشرفت تحصیلی آنها، به این نتیجه می رسیم که افراد با IQ بالا در صورت تلاش نکردن نتیجه ای نخواهند گرفت و افراد با IQ پایین در صورت تلاش بیشتر و مستمر از افراد با IQ بالا نتیجه بهتری کسب خواهند گرد.

 در واقع می توان این درصد تاثیر تلاش را در موفقیت، %99 و نبوغ را 1% دانست با این نسبت می توانید به سهم بسیار تلاش در موفقیت پی برد.

 بنابرین به جای تفکرات منفی و اشتباه دنبال راه چاره باشید و مطمئن باشید نقصی در نحوه انجام روند کار وجود دارد و می بایست آن را پیدا و اصلاح نمایید در این مقاله ما مواردی از نقص های را که به واسطه آن دانش آموزان در آزمون های تستی نتیجه مطلوبی نمی گیرند، لیست می کنیم. تعداد موارد این لیست ممکن است بر اساس توانایی فردی هرشخص، از دانش آموزی به دانش اموز دیگر کاهش یا افزایش پیدا کند.

عوامل موثر در نتیجه نگرفتن دانش آموزان به دو دسته تقسیم می کنیم.

الف) نواقص در حین مطالعه ب) نواقص در حین پاسخ گویی به سوالات

نتیجه آزمونم خوب نیستزیاد درس می خوانم ولی نتیجه نمی گیرم

الف) نواقص در حین مطالعه

1- تمرکز کافی ندارید.

ممکن است شما علی رغم مطالعه زیاد و مستمر، به علت عوامل درونی مانند تمرکز پایین و پرش ذهن یا عوامل بیرونی مانند سر و صدای محیط اطراف نتوانید تمرکز لازم را داشته باشید.

 در واقع تمرکز پایین تر موجب می شود راندمان کار شما پایین آمده و شما فکر می کنید که مدت زیادی مطالعه کرده اید. اما واقعیت این است که شما با تمرکز پایین زمان بسیار کمی به مطالعه مفید اختصاص داده اید.

 مشکل تمرکز در بسیاری از دانش آموزان وجود دارد شاید بپرسید چگونه تمرکز خود را افزایش دهیم؟

تمرکز در واقع قطع ارتباط با عوامل مزاحم و ایجاد ارتباط مستمر و پیوسته با یک فعالیت می باشد.

 یعنی شما اگر سر و صدا حین مطالعه مزاحمتان هست باید آن را رفع کنید یا اگر افکاری شما را اذیت کرده و مدام شما را درگیر خود می کند، سعی کنید در هنگام مطالعه این افکار را یادداشت کنید و در زمان استراحت خود به سراغ این افکار بروید.

 در واقع برای افزایش تمرکز خود باید تمام عواملی که شما را از مطالعه بازمی دارد را از خود دور نمایید یا به آن ها فکر نکنید. یکی از بزرگترین عوامل بر هم زننده تمرکز در هنگام مطالعه موبایل یا فضای مجازی می باشد. توصیه می شود وسایل دیجیتالی را از اتاق مطالعه جدا کنید.

2- روش مطالعه تان اشتباه است

آیا می دانید هر درسی روش مطالعه خاص خود را دارد؟ منظورمان این نیست که همه افراد با یک روش مشخص در یک درس نتیجه می گیرند. اما مطالعه هر درس بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد. به اضافه قواعدی کلی نیز بر روش مطالعه دروس حاکم است که می بایست رعایت شود.

 به عنوان مثال شما باید اولویت خواندن دروس و بخش های مختلف یک درس را بدانید یا ممکن است شما احساس کنید اولویت درستی دارید ولی اینگونه نباشد یا اینکه در هنگام مطالعه دروس، درس های با خاصیت مفهومی را پشت سر هم مطالعه می کنید یا دروس عمومی و حفظی را بطور متوالی می خوانید. این مسئله نیز اشتباه است.

زیرا این مسئله موجب خستگی شما از این مباحث می شود. شما می بایست در برنامه درسی تان درس های متنوع را کنار هم قرار دهید تا کمتر خسته شوید. اینکه مشکل شما در هنگام مطالعه چه چیزی است مسئله بسیار پیچیده ای است و عوامل متعددی را ممکن است رعایت نکنید.

 بنابراین توصیه می شود برای اینکه روش مطالعه درستی داشته باشید با یک مشاور تحصیلی در مورد روش های مطالعه تان مشورت کنید و از او کمک بخواهید

در صورت تمایل می توانید با مشاوران تحصیلی موسسه آموزشی صدشو مشورت بگیرید.

3- منابع آموزشی نا مناسب

در انتخاب منابع مطالعاتی توجه داشته باشید

منابع مطالعاتی باید از یک انتشارات معتبر باشد. بخش درسی این منابع  نباید توضیحاتشان کم یا بیش از حد داشته باشد.

 درسنامه کتاب های کمک درسی مناسب، طولانی نیستند ولی کامل می باشند و پاسخ تست ها و سوالات به خوبی و وضوح تمام تشریح شده اند.

 در واقع اگر قرار است شما کتابی خریداری کنید که یک مطلب را مانند یک رمان بسیار طولانی توضیح داده است یا اینکه کتاب به قدری خلاصه نویسی کرده باشد که نتوان مطلب را فهمید آن کتاب به درد شما نمی خورد.

کتاب باید مفید و مختصر باشد مواظب زمانتان باشید که با خواندن سوالات و درسنامه های غیر استاندارد تلف نشود.

4- برنامه ریزی نا مناسب

چند ساعت در روز؟ چند درس در روز؟ چه درس هایی؟ کدام اولویت بندی برای درس ها؟ از چه ساعتی تا چه ساعتی؟ چگونگی استراحت کردن میان مطالعه؟ چه میزان خوابیدن در یک روز؟ چنئ ساعت تفریح در روز؟

همه این سوالات به برنامه ریزی و شخصیت فرد مربوط می شود. اینکه شما چند ساعت و چند درس در روز بخوانید متناسب با تایم های خالی شما خواهد بود. اما اولویت شما می تواند درس های نخوانده یا ضعیف یا درس های مهم پایه تحصیلی تان باشد.

 بهتر است در اولین فرصت، مطالعه تان را شروع کنید. درست از زمانی که مغزتان آماده دریافت اطلاعات جدید است.

همچنین در مورد استراحت در حین مطالعه نیز می بایست بدانید به ازای هر 45 دقیقه تا یک ساعت مطالعه باید ده دقیقه تا یک ربع استراحت داشته باشید. همچنین هر سه یا چهار ساعت یک بار، یک استراحت نیم  ساعته به خود بدهید.

 بیان تمام مواردی که منجر به برنامه ریزی نادرست شما می شوند در این مقاله نمی گنجد دلیل اصلی آن ها تفاوت برنامه ریزی هر شخص با افراد دیگر است در این مورد نیز می توانید از پکیج مشاوره تحصیلی موسسه آموزشی صدشو استفاده کنید و متناسب با شرایط خود از مشاور راهنمایی بخواهید اما مسئله برنامه ریزی مسئله مهمی است که ممکن است اشکال کارتان در همین مسئله باشد.

علت نتیجه ضعیف امتحان چیست؟

5- عدم استمرار در مطالعه

اگر دو هفته درس می خوانید و سپس انتظار نتیجه گیری دارید، سخت در اشتباه هستید. بدست آوردن موفقیت اینقدر آسان نیست اگر بعد از یک هفته درس خواندن سه چهار روز درس نمی خوانید و دوباره پس از چند روز شروع به درس خواندن می کنید بدانید که این سبک درس خواندن عامل اصلی شکست شماست .

شخصی که بطور پیوسته درس نخواند و یا اینکه ساعات مطالعه اش هر روز زیاد و کم بشود و مقدار ثابتی نداشته باشد در نتیجه گرفتن موفق نخواهد شد. یک مسئله مهم در مطالعه شما عادت به مقدار مطالعه ای منطقی و حفظ آن در روز های مختلف است.

همچنین اگر مطالعه تان را به صورت جدی شروع کرده اید پس از گذشت یک هفته یا دو هفته انتظار نتیجه گیری در آزمون های تستی را نداشته باشید به تلاشتان ادامه بدهید اگر روش کارتان درست باشد کم کم نتیجه خودش را نشان می دهد.

6- تمرین کم، مرور نامناسب

برخی مباحث نیاز به تمرین بیشتر و برخی کم تر دارند بنابرین ممکن است تمرین شما در یک مبحث کم باشد یا اینکه در هنگام مطالعه به درستی تمرین نکنید

 یکی از شرایط تمرین این است که شرایط محل آزمون شبیه سازی کند بنابرین برای تست هایی که جواب می دهید زمان بگیرید و متناسب با زمان پاسخ گویی به سوالات جواب دهید. و همچنین برنامه ای برای برای مرور درسها در نظر بگیرید و بدانید اگر مرور نکنید همه چیز به مرور از ذهنتان پاک خواهد شد.

 همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید خلاصه برداری یا نت برداری یکی از ابزارهای مهم مرور می باشد.

زیاد درس می خوانم ولی نتیجه نمی گیرم

ب) نواقص در حین پاسخ دادن

مشکل فقط در روش مطالعه نیست. تجربه ثابت کرده است بسیاری از دانش آموزان در انتقال دانش شان به روی کاغذ یا پاسخ گویی به سوالات تستی مشکل دارند و این مشکل ربطی به مطالعه شان ندارد. در زیر به  تعدادی از این نواقص که در حین پاسخ گویی به سوالات آزمون های تستی روی می دهد، می پردازیم:

1- عدم مدیریت زمان

شما اگر روی زمانتان مدیریت نداشته باشید تعدادی از سوالات را پاسخ نخواهید داد و این یعنی از دست دادن امتیاز.

برای آنکه بتوانید زمانتان را مدیریت کنید می بایست نحوه مدیریت زمان را در خانه تمرین کنید بنابرین برای پاسخ گویی به تست ها در خانه برایشان زمان در نظر بگیرید و نتیجه تان را در خانه متناسب با زمان بسنجید.

 بنابرین بدانید که مدیریت زمان، استراتژی پیشرفت شما است.

2- عدم توانایی در مدیریت استرس و اضطراب

استرس هم خوب است هم بد. استرس اگر زیاد باشد جلوی تمرکز شما را می گیرد و اگر استرس نداشته باشید ممکن است موجب بی خیالی شما در آزمون شود.

بنابرین آن را به درستی مدیریت کنید.

علت نتیجه ضعیف امتحان چیست؟

3- عدم توانایی در شناسایی سوالات

شاید در بعضی کتاب های کمک درسی دیده باشید که سوالات را به دسته های متفاوتی از جهت سختی و آسانی تقسیم بکنند در صورتی که شما نیز نتوانید سوالات را دسته بندی کنید این مسئله به شما در پاسخ گویی به سوالات لطمه خواهد زد

 زیرا شما با استفاده از شناختتان از سوالات می توانید سوال امتیازآور را حل کنید و سوالاتی که از نظر سختی، سطح بالایی دارد را کنار بگذارید.

 بنابرین برای شناسایی و تراز بندی سوالات در هنگام تست زنی تمرین کنید و ابتدا دنبال سوالات آسان باشید.

4- مشکل در خواندن روی مسئله

بسیاری از دانش آموزان با عجله و بدون تمرکز(با بی دقتی) متن سوال را می خوانند و همین مسئله موجب اشتباه آنها در فهم سوالات می شود و نتیجه آن اشتباه در حل کردن سوال و از دست دادن امتیاز آن می شود.

همیشه این را بخاطر داشته باشید که نصف حل مساله در صورت مساله است. پس درک کامل سوال در پاسخگویی به آن تاثیربسزایی دارد.

5- اشتباه محاسباتی

اشتباه محاسباتی یا به سبب مشکل در عدم تسلط بر محاسبات پایه می باشد یا به خاطر عدم تمرکز و عجله است یا اینکه دلیل آن بلد نبودن ترفند های محاسباتی می باشد.

 مشکل هر چه که باشد باید روی حل آن تمرکز داشته باشید. بنابرین در کنار جستجوی مشکلتان در حل سوالات، به این مسئله نیز دقت کنید.

توجه مهم (علت نتیجه ضعیف امتحان چیست؟):

 شاید شما با خود فکر کنید که هیچ کدام از نواقص بالا را ندارید ولی قضیه مانند چربی خون است این شما نیستید که آن را تشخیص می دهید بلکه باید با انجام آزمایش خون به آن پی میبرید در اینجا نیز با یک مشاور مشورت کنید مطمئنا در کارتان اشکالاتی وجود دارد که باید در جهت رفع آنها قدم بردارید.

جهت ارتباط با مشاورین موسسه آموزشی  صدشو و دریافت اطلاعات مشاوره با شماره ۸۸۲۸۸۰۵۷-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.​