سوالات متدوال

کاربر گرامی شما درحال مرور سوالات متداول هستید

استفاده از اساتید با سابقه هر شهر با رزومه دانشگاهی مرتبط، استفاده از امکانات به روز در آزمایشگاه ها، سنجش توانایی و استعداد فرد به فرد و پرورش خلاقیت دانش آموز بنا به توانایی فردی از طریق کلاس های تخصصی که در سیستم مدارس سمپاد بصورت یکپارچه برگزار می شود از دلایل عمده استقبال دانش آموزان و والدین آینده نگر از این مدارس هست.
یکی دیگر از دلایلی که والدین ترغیب به تحصیل فرزندشان در مدارس تیزهوشان می شوند این است که امکاناتی که در این مدارس در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد اگر در یک مدرسه غیر دولتی در اختیار دانش آموز قرار بگیرند با هزینه های بسیار زیادی والدین را مواجه می کند که این هزینه در مدارس تیزهوشان با هزینه حداقل یک چهارم مدارس غیر دولتی در اختیار دانش آموز قرار می گیرد
از مهمترین دلایل انتخاب مدارس تیزهوشان برای تحصیل این است که خروجی مدارس تیزهوشان در المپیادها، کنکور سراسری و آزمونهای جهانی بسیار چشمگیر است. با آموزشهای هدفمندی که در این مدارس انجام می شود دانش آموزان به راحتی می‌توانند در هر آزمونی که گرفته می شود( در سطح کشور و جهانی) شرکت کنند و جزء نفرات برگزیده باشند. رسیدگی مستمر و هدفمند این مدارس باعث می شود که دانش آموزان از هر نظر رتبه برتر شوند و نمونه این افتخارات هر ساله در رتبه های برتر کنکور سراسری مشاهده می شود .
به همین خاطر والدینی که آینده نگر هستند و دانش آموز هایی که علاقه به کسب علم دارند برای قبولی در این مدارس تلاش می کنند زیرا با تحصیل در این مدارس عملا می توانند موفقیت خودشان را در آینده تضمین کنند و با چالش های آزمون های مختلف مواجه نشوند و به راحتی مسیر موفقیت را طی کنند.

هر دانش آموزی در هر سطح و رتبه ای می تواند در آزمون تیزهوشان شرکت نماید و موفق شود. فقط باید همت لازم را داشته باشد و نسبت به فراگیری مباحث مرتبط، تست زنی و شرکت در آزمونهای آزمایشی جهت سنجش میزان تسلط و مدیریت زمان شرکت نماید.

طبق آخرین اطلاعیه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان داوطلبانی که می خواهند در پایه ششم در آزمون ورودی تیزهوشان شرکت کنند باید در پایه پنجم و نیمسال اول پایه ششم امتیاز خیلی خوب را در کلیه دروس کسب کنند.

طبق آخرین اطلاعیه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش آموز هایی که می خواهند در پایه نهم داوطلب آزمون تیزهوشان باشند باید در پایه هشتم و نوبت اول پایه نهم معدل بالای ۱۹ داشته باشند.​

در پاسخ باید بگوییم که از سال ۱۳۸۹ با بررسی که بر روی فارغ التحصیلان مدارس سمپاد اتفاق افتاد وزارت آموزش و پرورش تصمیم گرفت که روش تدریس و آموزش را در سیستم مدارس سمپاد تغییر بدهد. به این صورت که همه ابعاد علمی و فرهنگی و آموزشی در یک سمت و سو در سطح ممتاز پرورش پیدا کند. پس این مورد که در عرف اعلام می شود که در مدارس سمپاد فقط دانش آموز از نظر علمی تقویت می شود و از نظر اجتماعی و فرهنگی پیشرفت نمی کنند در حال حاضر نادرست است و دانش آموزان فارغ التحصیل از این مدارس، انسان کامل از نظر علمی، فرهنگی و آموزشی خواهند بود.

من پایه ششم مباحث ریاضی و انواع هوش شامل هوش های کلامی و غیرکلامی و برای پایه نهم دروس ریاضی، علوم، ادبیات فارسی، قرآن و پیامهای آسمانی از پایه هشتم و نهم و مباحث هوش و استعداد تحلیلی در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان پرسش خواهد شد.

با توجه به اینکه مباحث هوش و استعداد تحلیلی که در آزمون تیزهوشان پایه ششم مطرح می شود جزء رفرنس کتب درسی نیست، حضور در کلاسهای آمادگی تیزهوشان برای پایه ششم الزامی است
همچنین به دلیل رقابت تنگاتنگ داوطلبان در آزمون ورودی تیزهوشان، اکثر شرکت کنندگان برای آمادگی صددرصدی، در کلاسهای آمادگی تیزهوشان معتبر شرکت می کنند.​

در پاسخ به این سوال باید گفت آزمون تیزهوشان سطح هوش دانش آموزان را هدف قرار داده و سنجش می کند ولی برای اینکه دانش آموز بتواند این آزمون را با موفقیت طی کند باید تیپ سوال های آزمون ورودی تیزهوشان را یاد بگیرد و چون این تیپ سوالات در کتابهای مدارس وجود ندارد، لازم است آموزشهای مرتبط و تخصصی ارایه شود و عملا بدون آموزش، دانش آموزی که حتی هوش بالایی داشته باشد نمی تواند این سوالها رو به حد و اندازه‌ای که موجب قبولی اش می شود، پاسخ دهد. از طرف دیگر شرکت در کلاسهای آمادگی تیزهوشان باعث می شود که سرعت عمل دانش آموز بالا رفته و توانایی مدیریت زمان پیدا کند.
سرعت، دقت و تسلط بر مباحث هوش و استعداد تحلیلی، رمز موفقیت در آزمون تیزهوشان است.

برای موفقیت در آزمون ورودی تیزهوشان پایه نهم لازم است که دانش آموزان در کلاس های تخصصی این آزمون شرکت کنند. با کنکاش در سوالات آزمونهای سال های گذشته تیزهوشان مشاهده می کنیم مباحثی که در آزمون تیزهوشان مطرح می شود در سطح پیشرفته و فرای مباحث مطرح شده در کتب درسی می باشد و دانش آموزان نمی توانند بدون آموزش و در زمان محدود پاسخگوی سوالات باشند. بدین سان لازم است که داوطلبان در کلاس های تخصصی تیزهوشان شرکت کنند و نکات و روش هایی پاسخگویی به تیپهای مختلف آزمون را فراگیرند. از طرف دیگر نیمی از سوالات آزمون ورودی تیزهوشان نهم، مباحث هوش و استعداد تحلیلی است که باز جایگاهی در رفرنس های آموزشی در مدارس کشور ندارد و دانش آموز باید ضمن شرکت در کلاسهای تخصصی هوش واستعداد تحلیلی ، انواع هوشهای کلامی و غیر کلامی را فرا گیرد.

با توجه به تعداد داوطلبان متقاضی و رقابت فشرده ای که در سالهای اخیر بین آنها وجود دارد، ایده آل ترین زمان برای حضور دانش آموز در کلاسهای تخصصی آمادگی تیزهوشان،از پایه چهارم است. زیرا هر چقدر از سال‌های قبل از پایه ششم، دانش آموزان اقدام به شرکت در کلاسهای تخصصی آمادگی تیزهوشان کنند درصد موفقیت شان بیشتر خواهد بود و ریسک‌پذیری کم تر و موفقیت راحت تر امکانپذیر است. همونطور که می دانید دانش آموزان در کلاس ششم با فشردگی درسها مواجه هستند و وقتی دانش آموزی فقط در پایه ششم اقدام به شرکت در این کلاسهای تیزهوشان نماید با یک حجمی از مباحث مواجه می شود که می تواند باعث فشار بیشتری به دانش آموز شود. لذا بهتر است از پایه های قبل اقدام به شرکت در کلاسهای آمادگی تیزهوشان نمایید.

با توجه به اینکه آزمون تیزهوشان پایه نهم از مباحث درسی پایه هشتم و نهم مطرح می شود قطعاً داوطلبان باید از پایه هشتم اقدام به مطالعه هدفمند نمایند.این در حالی است که برخی از دانش آموزان برای استحکام پایه درسی از پایه هفتم اقدام به شرکت در کلاسهای آمادگی تیزهوشان می کنند تا بتوانند به راحتی مدیریت زمان و پایه ریزی مباحث علمی را یاد بگیرند و به راحتی در آزمون ورودی تیزهوشان پایه نهم موفق شوند.