سال 1402

آزمون ورودی تیزهوشان پایه ششم

سال 1401

آزمون ورودی تیزهوشان پایه ششم

سال 1400

آزمون ورودی تیزهوشان پایه ششم

سال 1399

آزمون ورودی تیزهوشان پایه ششم

سال 1402

آزمون ورودی تیزهوشان پایه نهم

سال 1401

آزمون ورودی تیزهوشان پایه نهم

مطالعه و بررسی سوالات مطرح شده در آزمون های سال های گذشته ورودی مدارس تیزهوشان یکی از ارکان موفقیت در آزمون‌های سالهای بعدی به شمار می‌رود. با مطالعه دفترچه سؤالات آزمون‌های قبل می‌توانید با سطح و نوع سوالات مطرح شده آشنا شوید. دانش آموزان می توانند با ایجاد شرایط مشابه آزمون ورودی مدارس سمپاد، سطح آمادگی خود را برای شرکت در آزمون اصلی افزایش دهند. 

ما در اینجا سؤالات آزمون‌های تیزهوشان برگزار شده در سال‌های قبل را به همراه پاسخ‌نامه قرار داده‌ایم تا شما دانش‌آموزان عزیز بتوانید با بررسی سؤالات و پاسخ‌نامه، شانس قبولی خود را در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان افزایش دهید.

مایل به مشاهده توضیحات کدام آزمون هستید؟

آزمون تیزهوشان ششم

دفترچه سوالات + پاسخنامه سال های قبل​

دانش آموزانی که تحصیل خود را در دوره دبستان به اتمام رسانده اند و مایل به پذیرش در مدارس برتر کشور از جمله مدارس تیزهوشان هستند، در صورتی که شرایط ثبت نام آزمون تیزهوشان ششم را دارا باشند، می توانند شانس خود را در این خصوص امتحان کنند. این مدارس جزء بهترین مدارس کشور به شمار می روند که در سال های اخیر با برگزاری آزمون سنجش هوش اقدام به ثبت نام دانش آموزان در دوره ی متوسطه اول می نمایند.

مدارس تیزهوشان همواره آماده پذیرش دانش آموزان با استعدادی است که توانایی تحصیل در این مدارس را داشته باشند. از همین رو آزمونی که جهت گزینش دانش آموزان برگزار می شود به منظور سنجش استعداد و هوش آن ها است. به عبارت دیگر در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان برای پایه هفتم هیچ گونه سوالی از مباحث درسی مطرح نمی شود و دانش آموزان جهت موفقیت در آزمون نیازی به مطالعه کتاب های درسی خود نخواهند داشت.

درباره سوالات آزمون تیزهوشان چه می دانید؟

در سال های گذشته پرسش های آزمون تیزهوشان پایه ششم به هفتم از کتاب های درسی ریاضی، فارسی و علوم تجربی پایه ششم ابتدایی طراحی می شد اما از سال تحصیلی 97 – 98 محور طرح سوالات این آزمون به “هوش”، “استعداد” و “خلاقیت” تغییر کرد. تعداد پرسش ها در سال های مختلف، متغیر است و نمی توان عدد مشخصی را برای آن تعیین کرد. در مجموع می توان گفت که پرسش های این آزمون بر مبنای شکل های هندسی، استدلال های تحلیلی، تصویری و فضایی، عبارت های کلامی، روابط ریاضی(هوش ریاضی) و درک منطقی شکل می گیرد.

دانش آموزانی که قصد شرکت در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم را دارند، با مطالعه و حل سوالات آزمون در سال های گذشته، به آمادگی بیشتری در زمان برگزاری آزمون تیزهوشان ششم دست می یابند. در آزمون تستی تیزهوشان پایه ششم، هر پاسخ نادرست یک سوم از نمره کل آزمون کم می کند و در صورتی که بیش از یک گزینه را برای تستی انتخاب کرده باشید، به آن سوال نمره منفی تعلق می گیرد.

 

تکنیک های موفقیت در آزمون هوش

همان طور که گفته شد، آزمون تیزهوشان ششم به هفتم منبع درسی ندارد و به همین خاطر به آن آزمون سنجش هوش و استعداد تحلیلی گفته می شود. در واقع سوالات این آزمون، تحلیلی است و نیازی به حفظ کردن مطلب خاصی ندارد. بهترین روش حل تست های تحلیلی، تمرین و ممارست در تست زنی می باشد. در زیر چند تکنیک طلایی حل تست های هوش آزمون تیزهوشان را برای شما بیان کرده ایم که توجه به این نکات می تواند به موفقیت در این آزمون کمک کند.

معمولا سوالاتی که درباره رابطه اعداد می باشد، زیاد مطرح می شود که می بایست در این گونه پرسش ها به ترتیب اعداد دقت کرده و یافتن رابطه های ریاضی را فرا گیرید.

تمام سوالات را بخوانید و از روی سوالی به تصور دشوار بودن رد نشوید، چرا که سطح همه سوالات در یک سطح نیست.

روش حل تست های تحلیلی همیشه زمان بر و طولانی نیست. کافی است روش حل سریع آن ها را پیدا کنید که این کار با تمرین و تست زنی میسر می شود.

همان طور که گفته شد، با تغییرات صورت گرفته در طراحی سوالات آزمون تیزهوشان ششم به هفتم، بخش “استعداد تحصیلی” از آن حذف شده و در حال حاضر، سوالات این آزمون، تنها شامل بخش  “استعداد تحلیلی” می باشد.

یکی از مواردی که می تواند تاثیر چشمگیری در کسب نتیجه مطلوب در این آزمون داشته باشد اقدام به برنامه ریزی  هدفمند برای آزمون تیزهوشان می باشد و در این راستا استفاده از مشاوره تحصیلی می تواند مفید واقع شود. جهت بهره مندی از خدمات آموزشی و مشاوره موسسه آموزشی صدشو با ما تماس بگیرید.

آزمون تیزهوشان نهم

دفترچه سوالات + پاسخنامه سال های قبل​

سلام به تمامی دانش آموزان نهمی که می خواهند سرنوشت خود را دقیق رقم بزنند. میخوای بدونی آزمون تیزهوشان نهم به دهم چه جوریه؟

اگر جزو آن دسته از دانش آموزان پر تلاشی هستید که قصد ورود به مدارس سمپاد و تیز هوشان را دارید حتما  نکته های مهم زیر را رعایت نمایید :

هر ساله از طرف سازمان سمپاد یا استعداد های درخشان آزمونی سراسری برگزار میشه که آزمون ورودی مدارس تیزهوشان نام داره و برای قبولی در آن ملزم به رعایت استانداردهایی در مطالعه و تست زنی هستید  و نیاز به هوش و توانایی و همچنین توانایی علمی بالا دارید از این رو می خواهیم تمامی نکاتی که برای قبولی در این آزمون را دانش آموزان پایه نهم نیاز دارند آموزش دهیم.

چرا که برای قبولی در این آزمون باید علاوه بر تسلط بر مباحث سال هشتم ونهم، از هوش تحلیلی بالایی نیز برخوردار باشید. از این رو آگاهی از شرایط مطالعه و برگزاری آزمون تیزهوشان نهم به دهم ضروری است.

نحوه و زمان ثبت نام آزمون تیزهوشان نهم به دهم

هر ساله سازمان سمپاد (یا معاونت پرورش استعداد های درخشان) آزمونی برگزار می کند برای سنجش و غربال گری دانش آموزانی که از لحاظ توانایی هوشی و توانمدی علمی در مرتبه و جایگاه خوبی هستند . ثبت نام این آزمون از اواخر بهمن ماه آغاز شده و تا اوایل اسفند ماه ادامه دارد که ثبت نام و وارد کردن اطلاعات دانش آموزی از طریق سایت Azmoon.medu.ir امکان پذیر می باشد .  در هنگام ثبت نام، رمز عبور(کد همگام) خود را ابتدا باید از مدرسه خود دریافت نمایید .

شرایط ثبت نام در آزمون تیزهوشان نهم به دهم

1- داشتن حداقل معدل 19 سالانه در پایه هشتم و ترم اول پایه نهم

2- داوطلبانی که پایه هفتم تا نهم خود را در مدارس استعداد های درخشان تحصیل کرده اند(فعلا) از شرکت در آزمون ورودی سمپاد معاف هستند و شامل ماده قانون های خاص خود می شوند .

اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام در آزمون تیز هوشان نهم به دهم

قبل از هرگونه اقدامی برای ثبت نام آزمون تیزهوشان نهم به دهم لازم است در ابتدا اطلاعات خود را جمع آوری نمایید و سپس برای ثبت نام اقدام کنید. برخی از این اطلاعات از طریق شناسنامه و برخی از طریق مدرسه شما قابل دسترسی خواهد بود(مانند رمز ورود به سایت سازمان سمپاد). و مشخصا بدون این اطلاعات ثبت نام شما کامل نمی شود.

مواد امتحانی آزمون تیز هوشان نهم به دهم

آزمون تیزهوشان در سال نهم به دو بخش تقسیم می شود که بخش اول شامل 50 سوال و بخش دوم نیز شامل 50 سوال می باشد. اما تفاوت آنها در این است که یکی از آنها علم دانش آموز را می سنجد(استعداد تحصیلی) و دیگری هوش و توانایی های او را مورد سنجش قرار می دهد(استعداد تحلیلی). و اگر داوطلب در هر دو آزمون موفق عمل کند می تواند به این مدارس تیزهوشان در سراسر کشور وارد شود.

بخش اول: استعداد تحلیلی

این بخش شامل 50 عدد سوال هوش می باشد که با هدف بررسی، تخمین و سنجش هوش و استعداد تحلیلی دانش آموزان صورت می گیرد که مدت زمان پاسخ گویی به آن 50 دقیقه می باشد. یعنی برای هر سوال به طور میانگین 1 دقیقه فرصت دارید .

برای پاسخ گویی به این سوالات نیاز به تمرین و حل نمونه سوالات مشابه و آموزش هوشهای کلامی و غیر کلامی دارید تا کارکرد مغز خود را هدفمند افزایش دهید. همچنین دقت و سرعت عمل در جلسه آزمون تیزهوشان نیز اهمیت بالا دارد.

بخش دوم استعداد تحصیلی

که شامل 50 سوال از دروس ریاضی / علوم تجربی / فارسی / دینی ( پیام های آسمان) و قرآن و تعلیمات اجتماعی   است که از هر درس 10 سوال می آید و کلا این بخش 50 سوال با مدت زمان پاسخ گویی 70 دقیقه دارد . و از تمامی دروس پایه هشتم و نهم سوال طراحی می گردد .

سوالات به صورت تستی یعنی پاسخ 4 گزینه ای بوده و دارای نمره منفی می باشد. سوالات از کتاب درسی اما به صورت کاملا مفهومی طراحی می شود.

توجه به ضرایب هر درس در هر رشته اهمیت دروس شاخص را مشخص می کند. (دروسی که برای هر رشته ضریب بالاتری دارد باید به عنوان شاخص در نظر گرفته شود و در برنامه مطالعاتی با توجه به ضرایب دروس قرار داده شود.)

سوالات متداول

پرسش های این آزمون شامل مباحث هوش، خلاقیت و استعداد تحلیلی می باشند.

در آزمون ورودی این پایه هیچ گونه سوالی از مباحث درسی مطرح نمی شود و دانش آموزان صرفا می بایست کتاب های کمک آموزشی هدفمند( مانند کتابهای آموزشی آزمون ورودی تیزهوشان موسسه صدشو) را مورد مطالعه قرار دهند.

بله، هر پاسخ نادرست یک سوم از نمره کل آزمون کم می کند و در صورتی که بیش از یک گزینه را برای تستی انتخاب کرده باشید، به آن سوال نمره منفی تعلق می گیرد.

ثبت نام کن جا نمونی!

دوره های در حال ثبت نام ...